23
Dec
10

Filme de vacanta

O saptamana de concediu. Si de vazut sau revazut filme. Patru dintre ele mi-au lasat o impresie mai puternica..

1) Inception(Cristopher Nolan,2010)- Entertainment intelectual. Cel mai ambitios proiect al lui Nolan, filmul la care a visat de cand s-a apucat de cinema. Si l-a facut la momentul potrivit, dupa ce a apucat sa stapaneasca la perfectie limbajul cinematografic. La a treia vizionare,spectacolul impresioneaza in continuare, dar latura emotionala e cea care tine filmul in picioare si il face cu adevarat un film important. Filmul anului so far!

2)Buried(Rodrigo Cortes,2010)- Thriller claustrofobic.Un sofer de tir american se trezeste ingropat de viu intr-un cosciug undeva in Irak, avand la indemana un telefon mobil, o bricheta si prea putin aer ca sa poata supravietui mai mult de cateva ore. Si din asta rezulta unu dintre cele mai bune thriller-uri ale ultimilor ani, totodata si comentariu politic puternic. Rolul negativ e impartit intre extremistii irakieni si administratia americana.

3)Devil(John Erik Dowdle)- Dupa o poveste de M.Night Shyamalan. Si e cam cel mai bun pe film pe care apare numele lui Shyamalan de la “Signs” incoace. Un “whodunnit” cum au fost cam putine in ultimul timp. Si unu destul de reusit pe deasupra. Primele cadre in care orasul e filmat cu susul in jos introduc privitorul perfect in atmosfera filmului. Un comeback reusit pentru Shyamalan, care mai sterge un pic din impresia negativa lasata de “lady in the water” ,”the happening” si mai ales “the last airbender”. Si un film inrudit cu “signs” ca tema.

4) Enter the Void(Gaspar Noe,2010). Un trip halucinogen si halucinant de 2h 30. De la primele 20 de minute filmate din punctul de vedere al unui dealer de droguri, la restul de 2:10 filmate din punctul de vedere al sufletului aceluiasi dealer,omorat intre timp. Noe demonstreza ca ramane acelasi iconoclast ca pe vremea lui” Irreversible”(2002). Ca si film-trip e mult mai bun decat “Blueberry”(Jan Kounen-2004)

Advertisements

1 Response to “Filme de vacanta”Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


Advertisements
December 2010
M T W T F S S
    Jan »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

%d bloggers like this: